Şimdi Şimşek Filo İle Yola Çık!
 En Az Yakan Arabalar 2022

En Az Yakan Arabalar 2022

Hybrid ve elektrikli otomobil teknolojisindeki devam eden gelişmelere rağmen, klasik motorlar hala en çok tercih edilenler devam ediyor. Uygun fiyatlı, yakıt tasarruflu, benzinle çalışan ve en az yakan arabalar hala elektrikli arabalardan daha fazla tercih ediliyor. Büyük paralar harcamadan maceraya daha fazla, fosil yakıtlara daha az para harcamak isteyenler için satın alabileceğiniz en verimli araçlar ve “en az yakan araba hangisi” gibi soruların cevabı bu yazıda sizi bekliyor. Bu listede en az yakan benzinli arabaları, en az yakan SUV araçları ve en az yakan dizel arabaları bir araya getirdik. Dünyanın da tercih ettiği en az yakan arabaları hep birlikte inceleyelim.

En Az Yakan 12 Araba Listesi:

  1. Kia Rio
  2. Hyundai Accent
  3. Volkswagen Golf
  4. Hyundai Kona
  5. Honda HR-V
  6. Nissan Kicks
  7. Kia Ceed
  8. Renault Clio
  9. Toyota Corolla
  10. Seat Leon
  11. Dacia Sandero
  12. Egea Sedan

En Az Yakan Benzinli Arabalar

  1. Kia Rio: 1.6 1.25 CVVT, Benzin, 84 HP – 4,8 litre

En az yakan benzinli arabalar denildiğinde akla gelen ilk modern örneklerden biri Kia Rio modeli. Kia Rio’daki 120 beygirlik 1.6 litrelik motor ve CVT, bu küçük sedanı yakıt verimliliği için liste başına koyuyor. Önceki Rio ile karşılaştırıldığında, güçteki düşüş genel olarak daha iyi kilometre performansı anlamına geliyor, ancak daha önce keyif aldığımız aynı sürüş özellikleri devam ediyor. Rio, tek bir benzin deposunda EPA tarafından tahmin edilen 490 mil menzil ile bu listedeki herhangi bir arabanın en ilerisine gidiyor. Kia Rio, 100 km’de ortalama 4,8 litre yakıt tüketiyor. En az yakan araçlar arasında yakıt benzin tasarrufu sağlayabileceğiniz bir model olarak karşımıza çıkıyor.

  1. Hyundai Accent: 1.6 CRDi, 136 HP – 4,5 litre

Bir diğer en az yakan benzinli araba ise Hyundai Accent. Hyundai, EPA kombine yakıt ekonomisinde 4 mpg’lik bir iyileştirme için 10 daha az beygir gücü performansı yapan yeni Hyundai Accent’e CVT’li yeni 1.6 litrelik sıralı dörtlü bir motor yerleştirdi. Accent, sürüşü eğlenceli olacak kadar hafif ve lastikleri gıcırdatacak kadar hızlı. Hyundai Accent, 100 kilometrede ortalama 4,5 litre yakıt tüketiyor.

  1. Volkswagen Golf: 1.0 TSI, Benzin, 110 HP – 4,4 litre

En az yakan otomobiller listelerinin bir diğer vazgeçilmezi ise Volkswagen Golf. Sürüşü eğlenceli, uygun fiyatlı, yakıt tasarruflu. Volkswagen Golf size üçünü de veriyor. En verimli Golf, 147 beygirlik turbo şarjlı sıralı dörtlü ve altı vitesli manuel şanzımana sahip. Golf, 100 kilometrede ortalama 4,4 litre yakıt tüketiyor.

En Az Yakan SUV Araç Modelleri

Daha büyük araçlarda yakıt ekonomisinden ödün vermenize gerek yok. En az yakan SUV araçları bir araya getirdiğimiz bu liste ise bunun kanıtı.

  1. Hyundai Kona: 1.6 CRDI 136HP – 4.4 litre

Hyundai Kona, konforlu sürüşü ve tasarımı ile en az yakan suv modellerinde başı çekiyor. Dört silindirli motoru ve küçük boyutu, Kona’yı şehir içi sürüş için uygun hale getiriyor. Kona, iyi güvenlik puanları aldı ve önden çarpışma uyarısı, şeritte kalma yardımı ve sürücü uyuşukluk izleme gibi gelişmiş özelliklerle birlikte geliyor. 100 kilometrede ortalama 4.4 litre yakan Hyundai Kona, en az yakan araba modelleri arasında yer alıyor.

  1. Honda HR-V: 1.5 i-VTEC 130 HP – 4.8 litre

Etkileyici yakıt verimliliği değerleri ve küçük boyu ile Honda HR-V, pratik bir alt kompakt SUV. En az yakan SUV modellerinden olan HR-V’nin 141 beygir gücündeki dört silindirli motoru, şehirde dolaşmak için yeterli güce sahip.

  1. Nissan Kicks: 1.6 106 HP – 5.8 litre

Nissan Kicks, güzel bir kabine ve dar sokaklarda ve park yerlerinde manevra yapmayı kolaylaştıran küçük bir ayak izine sahip. Kicks, 122 beygir gücünde dört silindirli bir motorla donatılmıştır. İçeride, Kicks, lüks malzemelerle süslenmiş şık bir kabinin yanı sıra şaşırtıcı derecede geniş bir kargo ambarına sahiptir. Tüm modellerde ileri çarpışma uyarısı, yaya algılama ve ileri ve geri otomatik acil frenleme bulunur.

En Az Yakan Dizel Arabalar

Dizel motorlu arabalar hala pazarın büyük bir bölümünü kontrol ediyor. En az yakan dizel arabalar ise en çok tercih edilenler arasında.

  1. Kia Ceed: 1.6 CRDi 136 HP – 6.3 litre

En az yakan dizel arabalar listelerinin son yıllarda başını Kia Ceed çekiyor. Güney Koreli markaların, son zamanlarda Avrupa otomobil pazarını gafil avladığı kesin. Bu kısmen araçlarının makul maliyeti sayesinde, bu da iyi görünüm ve iyi bir sürüş deneyiminden daha fazlasını sunuyor. Tasarımı ve sürüş deneyiminin yanında, yakıt açısından inanılmaz derecede verimli!

  1. Renault Clio: 1.0 TCe ECO, Benzin, 100 HP – 4,3 litre

En az yakan dizel arabalardan Renault Clio da çekici karakteri sayesinde yıllardır popüler bir seçim halinde. Clio, Renault’nun performans odaklı araçlar üretme yeteneğinden de yararlandı, çünkü verimliliğe öncelik veren bir otomobili kullanmak inanılmaz derecede eğlenceli. Renault Clio, 100 kilometrede ortalama 4,3 litre yakıt tüketiyor.

En Az Yakan Otomatik Arabalar

Yeni bir araba satın alırken, yakıt ekonomisi iyi olan bir araba bulmak, yakıt maliyetlerinizi azaltacaktır. Burada devreye en az yakan otomatik arabalar giriyor.

  1. Toyota Corolla: 1.4 D-D4 – 4,1 litre

En az yakan araçlardan biri olan Toyota Corolla 1.4 D-D4; 100 kilometrede ortalama 4.1 litre yakıt tüketimi ile öne çıkıyor. 180 km/s maksimum hız, otomatik vites tipi, önden çekişli model araç; aynı zamanda kaliteli bir sürüş deneyimi yaşatıyor.

  1. Seat Leon: 1.6 TDI 115 HP – 4,1 litre

Seat Leon 1.6 TDI ise bir diğer az yakan otomatik araçlardan. 100 kilometrede ortalama 4 lt yakıt tüketimi yapma özelliği olan bu az yakan otomatik araç; turbo beslenme tipi ile çalışıyor.

En Az Yakan LPG Araçlar

  1. Dacia Sandero: 1.5 DCi 75 HP – 4,1-3.9 litre

En az yakan LPG’li araçlardan biri olan en yeni Dacia Sandero, maliyeti söz konusu olduğunda hala neredeyse rakipsiz. Uygun maliyetli küçük bir hatchback olarak, tasarımına benzer şekilde ekonomik olduğunu kanıtlıyor.

  1. Egea Sedan: 1.4 95 HP – 5.7 litre

Egea Sedan modeli ise hala en çok tercih edilen ve en az yakan LPG’li araçlardan biri. Daha ekonomik ve çevreye daha duyarlı ve güvenli bir sürüş keyfi için kusursuz bir seçim! Egea Sedan, 100 km’de ortalama 5,7 litre yakıt tüketiyor. En az yakan arabaları listeledik.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir